fotók

Erre használja Katalin hercegné a családi fotókat – Tudatos döntés tőle

Az átlagember számára távolinak és elérhetetlennek tűnik a királyi család, nem igaz? Ez az egyik oka annak, hogy – főleg Katalin, cambridge-i hercegnének köszönhetően – a királyi család tudatosabb fotózással igyekszik közelebb kerülni az emberek szívéhez, és egy könnyebben megközelíthető királyi márkaként feltűnni.

A Kensington-palota kurátora, Claudia Acott Williams úgy fogalmazott, hogy a királyi család tudatosan használja a nyilvános fotókat, hiszen a fotográfia az alkotmányos monarchia leges-legeslegfontosabb eszköze: ők nemzetük vezetői, tehát jól láthatónak kell lenniük. De mivel tényleges erejük nincs (alkotmányos monarchiában a monarchia hatalma inkább szimbolikus), a királyi család valódi ereje a róluk kialakult képben van.

Ezért vált a fotográfia a királyi család életében kiemelten fontossá.

Katalin hercegné pedig kiugró példája annak, hogyan használják a királyi család tagjai a fotózást arra, hogy megközelíthetőbbnek éreztessék önmagukat az emberekkel. A hercegné nem csak a családi emlékeket és hagyományokat szeretné megőrizni fotózás által, de ugyanakkor szeretné megosztani ezeket a világgal is.

„Ez a kép a családról, egy erős, stabil családról, amely szolidaritásban van a nemzettel, a királyi márkaépítésnek egy elég fontos része” – mondta Williams, a Kensington-palota kurátora. Szerinte, a képek gyönyörűen tükrözik a családi vonal folytatólagosságát, ami nagyon is egy olyan márkakép, amihez az emberek kapcsolódni tudnak, szeretnek, és fektetnek is bele.

„Fotókon nézzük, ahogy a gyerekek felnőnek, és érzelmileg bevonódunk az életükbe és a fejlődésükbe. Ezekhez a mérföldkövekhez nagyon tudunk kapcsolódni” – tette hozzá Williams, aki a közösségi médiában megosztott családi fotókat sikeres PR stratégiának értékeli, hiszen az átlagember is ugyanezt csinálja: fotókat készít a családjáról, és megosztja azokat a közösségi felületeken.

Mind átgondoljuk, mit osztunk meg nyilvános felületeken, és mit nem – a különbség csak annyi, hogy a királyi család ezt sokkal jobban szűri egy sokkal nagyobb közösség számára. Ha elkezdjük végig pörgetni a herceg és a hercegné közös, hivatalos Instagram-profilját, máris elkezd kialakulni bennünk egy kép: tradíciókat tisztelő, életvidám, kedves pár, akiknek fontos a fenntarthatóság, a gyereknevelés, a gyerekek fejlődése, a szolidaritás, a család. Barátságosnak, melegszívűnek, ugyanakkor felelősségteljesnek érezzük őket – pusztán a képek alapján.

Kedvet kaptál részt venni egy profi fotózáson? Családdal mennél vagy kismamaként? Csakis profi fotóshoz menj, aki lelkesen és empátiával áll hozzátok! Rózsa Barbara fotós a hivatását találta meg a fotózásban, már gyerekkorában is elvarázsolva nézegette a családi fotóalbumokat, és hallgatta közben a szülei, nagyszülei történeteit. És Nektek is segíteni szeretne abban, hogy a családotok életútját együtt megörökítsétek. Ha kismamafotózásra jössz, az RBfoto saját, lélegzetelállító ruhatárából válogathatsz a szebbnél szebb ruhákból a tökéletes kismamaportréhoz!