Mi a festés ideális hőmérséklete?

Mi a festés ideális hőmérséklete?

A festék temperamentumos lehet, ha hőmérsékletről van szó. Ha meleg időben szeretné kifesteni otthonát, meg kell értenie a hőmérséklet hatását a festékre, mind a belső, mind a külső festés során.

Belső festési tippek meleg időjárásra

Ha teheti, próbálja meg kora reggel festeni a falat, hogy bőven legyen ideje megszáradni, mielőtt a hőmérséklet forró lenne, vagy a nyár első felében fesse le, amikor a hőmérséklet még nem érte el a forráspontot.

Általános szabály, hogy a nyár mesés időszak festeni a belső falakat. Amellett, hogy szárazabb és elég meleg ahhoz, hogy gyorsan megszáradjon a festék, a kellemes nyári hőmérséklet lehetővé teszi a belső ablakok kinyitását, hogy „kiszellőztesse” a nemrég festett helyiséget. Ez csökkenti a kellemetlen festékszagokat, és még a szokásosnál is gyorsabban száradhat.

Ha fontolóra veszi falfestést nyáron, az egyik döntés amit meg kell hoznia, hogy milyen színű lesz a fal. Ha hűvös, nyugodt helyet szeretne létrehozni, amely ellenáll a nyári hőségnek (ideális hálószobába, fürdőszobába, olvasószobába vagy gyerekszobába), válasszon hűvös szürkét vagy nyugtató mokkát.

Vigyen be a külső színeket, és hozzon létre egy világos, tükröződő teret, amely élénk és életteli, vagy válasszon egy semleges árnyalatot egy barátságos krémes vagy törtfehér színben. Függetlenül attól, hogy milyen színt választ, győződjön meg arról, hogy a falaihoz és a célokhoz megfelelő típusú festéket vásárol. 

Ideális hőmérséklet külső festéshez

Ha arra kíváncsi, hogy mi a tökéletes hőmérséklet a külső festéshez, akkor jó helyen jár. Sokan nem veszik figyelembe a hőmérsékletet festés előtt. A hőmérséklet meghatározhatja a festési munkája sikerét vagy kudarcát. A túl hideg hőmérséklet olyan festéket eredményezhet, amely nem köt meg teljesen, ami zavaros munkát okozhat, és az út leválásához vagy megrepedéséhez vezethet.