esküvői fotós

3 ok, amiért az esküvői fotóst hamarabb kell kiválasztanod, mint a tanúd!

Amikor valaki esküvőre készül, a dekorációra, a menyasszonyi ruhára és sminkre, valamint az esküvői tortára gondol először, a tökéletes helyszín mellett. Aztán jön a koszorúslányok és a tanú személye. Pedig az esküvői fotós személye nagyon fontos, az ő kiválasztása nem maradhat az utolsó pillanatra! El is áruljuk, miért!

Legyen szó kis, intim hangulatú vagy épp nagyszabású esküvőről, egy embernek mindenképpen helye van a nagy napon, ő pedig nem más, mint az esküvői fotós. Annak érdekében, hogy a számotokra legmegfelelőbb szolgáltatóval szerződhessetek le, három dolgot mindenképpen szem előtt kell tartanotok.

#1 Időbe telik megtalálni az igazit

Azért, hogy az esküvői fotóitok olyanok legyenek, amelyeket életetek végéig örömmel nézegettek, olyan fotós kell, akivel megtaláljátok a közös hangot. Hallgassátok meg az ő véleményét is egy-egy ötlettel kapcsolatban, hiszen egy jó fotós, szakmai tudása segítségével olyan új lehetőségeket is mutathat nektek, amire talán nem is gondoltatok volna. Szánjatok minél korábban időt a választásra, mert az esküvői szezonra gyorsan betelnek a naptárak!

#2 Külföldi esküvőt nem mindenki vállal

A világjárvány előtt rengeteg szerelmespár szerette volna külföldön, tengerparton vagy a természetben kimondani a boldogító igent. Most, hogy ismét szabadon utazhatunk, ez az igény ismét előtérbe került. Nem mindegy azonban, hogy életetek legszebb pillanatát egy helyi, ismeretlen fotós örökíti meg, vagy egy olyan magyar szakember, akinek a munkáit már ismeritek. Ha ez utóbbi megoldás mellett döntötök, mindenképpen tudakoljátok meg még a kiválasztás előtt, hogy vállalja-e veletek az utazást!

#3 Fontos tétel a költségvetésben

Sokan azt gondolják, hogy a vendégek által, mobiltelefonnal készített képek elég jók lesznek az esküvő megörökítésére, de ez nem így van. Az esküvői fotós sok gondot levesz a vállatokról, ezért érdemes a tiszteletdíjára időben félretenni pénzt. Inkább legyen egy kicsit kisebb a torta, de az örökre megmaradó fotókon nem érdemes spórolni!