esküvői dj

Rekordszámú esküvő várható 2022-ben – Így spórolj, ha Te is idén házasodsz

A két éve tartó Covid-járvány után idén számíthatunk arra, hogy 2022-ben rekordszámú esküvő lesz, hiszen nagyon sokan halogatták a lagzit, hogy nagy násznéppel, a teljes családdal és baráti körrel együtt ünnepelhessenek. Egy esküvőt megszervezni egyébként sem egyszerű feladat, de az inflációval ez most még nagyobb kihívássá vált. Mutatunk pár olyan módszert, amivel kicsit meg lehet nyirbálni az esküvői költést!

Bár a járvány kezdete óta is voltak, akik inkább szűk körben megrendezték az esküvőjüket, nagyon sokan inkább későbbre halasztották a nagy napot, hogy a teljes családi és baráti körrel együtt ünnepelhessék a szerelmüket. Az esküvőiparban dolgozók naptára a tavasztól őszig tartó szezonra egyébként is nagyon hamar betelik, de idén érdemes mielőbb lefoglalni a virágost, a helyszínt, a fotóst és a zenészeket vagy DJ-t.

Idén a másik nagy probléma, ami nem is olyan rég lett nagyon aggasztó, az ukrán-orosz háború hatására beállt infláció, hiszen azóta a forint is nagyot zuhant. Így számíthatunk arra, hogy az esküvőszervezés árai is feljebb ugranak. Hogy segíthessünk, most hoztunk pár olyan tippet szakértőktől, amikkel az esküvőtök költségei lejjebb tornázhatók.

1. Kezdjétek azzal, amihez ragaszkodtok!

Döntsétek el, mi az az egy vagy két számotokra lefontosabb dolog, amihez ragaszkodtok: lehet ez az esküvői fotós, akit régóta követtek Instagramon, vagy az álomhelyszín. Mi az, amiben semmiképp sem szeretnétek megalkudni? Válasszátok ki, foglaljátok le, és a terv többi részét ehhez a két dologhoz igazítsátok!

2. Ne félj megalkudni, de csak akkor, ha szükséges!

Ha az egyik álomszolgáltató, akihez nagyon húz a szívetek, túl magas árajánlatot ad, ne mondjatok le róla rögtön. Tapasztalt esküvőszervezők szerint sok minden árából le lehet csippenteni itt-ott annyit, hogy azt a bizonyos magasabb árat meg tudjátok adni, ha nem szeretnétek lemondani például az álom esküvői DJ-ről. Ezért is fontos priorizálni, hogy mi az a két legfontosabb dolog, amihez ragaszkodtok, és mi az, ami kevésbé fontos. Így jobban látszik, hol lehet megnyirbálni a költségeket.

Az esküvőszervezők szerint sokat lehet spórolni a dekoráción vagy a szállítási költségeken, de még a pezsgővel mondott tószton is! Nem biztos, hogy fontos pezsgővel koccintani – bármi, amit a vendég épp iszik, tökéletesen megfelel erre a célra.

Érdemes rugalmasnak lenni. Sokan például azzal spórolnak, hogy szombat helyett egy kevésbé népszerű napon tartják az esküvőjüket, így az álomhelyszínt is olcsóbban lehet megkapni, és nagyobb eséllyel is lesz szabad.

3. Esküvői biztosítás

Bár erre nem szívesen gondol az ember, de nagyon hasznos lehet biztosítást kötni az esküvőre. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor épp ez fog húzhat ki a bajból.

Nem mindegy, kire bízod az esküvőd lelkét! Az esküvői DJ kiválasztása egyszerű is lehet. Válassz tapasztalt, profi, jókedvű csapatot, akik nyugalmat és minőséget biztosítva gondoskodnak arról, hogy a teljes násznépet megtáncoltassák – hattól kilencvenkilenc éves korig! Ez az Modern esküvői dj ráadásul rejtett árak és apróbetűs rész nélkül dolgoznak. Kérj ajánlatot most!