arckezelés fontossága

Arckezelés fontossága szakszerűen

Időigényes dolognak tűnik kozmetikushoz időpontot foglalni és járni rendszeresen. Viszont nagyon is megéri, mert korántsem biztos, hogy mi otthon a célnak megfelelő krémekkel és arcápolási rutinnal rendelkezünk. Annak érdekében, hogy pontos és helytálló legyen ez a napi rutinunk ahhoz mindenképpen érdemes elsődlegesen kozmetikushoz fordulnunk. Ha pedig már megvan a jól kialakított arcápolási rutinunk, akkor se felejtsünk el szakemberhez járni rendszeresen.

Mi is az arckezelés fontossága ?

Az elsődleges fontossága ott keresendő, hogy nem véletlenül mossuk meg az arcunkat a reggeli kelést követően vagy tesszük ezt lefekvés előtt. Az arcunk a testünk legfedetlenebb része, ahol napközben olyan szennyező anyagok, mikroorganizmusok tudnak megpihenni rajta nap végéig vagy hosszabb ideg, amit szabad szemmel nem láthatunk. Épp ezért lesznek nagyon fontosak ezek az automatikusan bevett mozdulatok. Viszont ezen túl jó lenne képbe lenni a bőrtípusunkkal, hogy az adott típusnak megfelelő termékeket tudjuk alkalmazni rajta hetente többször vagy akár napi rendszereséggel. De azért az otthon bevált rutinunk mellett időnként látogassunk el egy kozmetikai szalonba is. Így az ott eltöltött idő nem csupán egy minőségi tisztítás lesz az arcunknak, hanem egy tökéletes formája is a minőségi én idő megtartásának.

Ha a kozmetikusi szolgáltatásokon belül csak az arckezelést igényeljük, akkor is számos lépésen fog átesni a bőrünk. Amikor először megyünk kozmetikushoz akkor a folyamat első lépése egy bőr elemzés lesz, ahol megállapítja a kozmetikus, hogy bőrtípusunkat. Ezt fogja követni az arc tisztítása, ahol arctej alkalmazásával eltávolításra kerül a smink és minden más szennyeződés az arcunkról. Amint le lettünk tisztítva úgy egy hámradírozás fog következni, ami az elhalt hámsejt eltávolításáért fog felelni. A radírozást mindig tonikos áttörlés követi, hogy a bőr pH értéke vissza legyen állítva.

Majd az arc gőzölése lesz a következő lépés, hogy kellő képen felpuhuljon a bőrünk, valamint, hogy a tisztító kezelést könnyen és jól lehessen elvégezni rajta. Az arctisztításon belül a mitesszerek és aknék szakszerű eltávolítását érthetjük, amit egy bőrfertőtlenítés fog követni. Majd egy pórus összehúzó pakolást helyez a kozmetikus az arcunkra. Ezt egy 15 perces hatóidő után le kell szedni, majd az arckezelés végére jön zárásaként az, hogy bőrregeneráló krém kerül az arcunkra.

További tippeket a Kozmetika blog oldalon olvashattok.